דצמבר 2011

"כָּמָה יַלֶלִי לִיוֹת"

ספר שירי "כמה יללי ליות" (כמה יעלה לי להיות), יצא לאור בימים אלה בהוצאת "גוונים". הספר אוצר פכים קטנים של שירה, המתבוננת בקיים באשר הוא.
על הספר


ברוכים הבאים לאתר!

האתר מבקש להציג לציבור הרחב את פסיכולוגיית העצמי ואת הגישה הטיפולית הנגזרת ממנה מחד, ולהעמיק את ההכרות של אנשי המקצוע עימה, מאידך. בתקווה שמשהו מרוח פסיכולוגיית העצמי יצליח להישמר גם במילים הכתובות וביניהן .
דפנה הומינר, מאי 2009

הנכם מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עידכונים על הנעשה באתר



 24/7/11 האתר עבר עיצוב מחודש  מתוך רצון  להנעים את חווית הגלישה ולאפשר התמצאות קלה ומהירה יותר בתכנים המצויים בו,.

13/8/11:
על התעוררותה של אידאולוגיה א- פוליטית בחברה הישראלית-הרהורים על אוהלים ואידאליזציה ברוח פסיכולוגיית העצמי.
קיראו :

על אוהלים ואידאלים



להצטרפות אנא הקלד/י את כתובת הדואר האלקטרוני שברשותך:
 שלח
 

בחירת פסיכולוג והפגישה הראשונה

טיפול פסיכולוגי פסיכודינמי הינו תהליך המבוסס במידה רבה מאד על איכות הקשר הנוצר בין המטפל למטופל ועל יכולתו של המטפל להבין הבנה אמפתית ומדוייקת את נפשו של המטופל. זה נכון לגבי כל סוגי הטיפולים הפסיכודינמיים ,ובעיקר בטיפולים שהם באוריינטציה של פסיכולוגיית העצמי. לפיכך רצוי להקדיש זמן וסבלנות לתהליך החיפוש של מטפל מתאים:

כדאי לשאול מכרים שמקורבים לאנשי מקצוע או בעלי ניסיון בטיפול פסיכולוגי, ולנסות לקבל המלצה על מטפלים שלהערכתם עשויים להיות מתאימים.
אם אין המלצה אחת ברורה ומובהקת, אפשר וכדאי ליצור קשר טלפוני עם שניים שלושה מטפלים, לברר שעות, עלויות וכו', ולחשוב להקדיש תשומת לב גם לשיחת הטלפון הזו- אפילו שיחה טלפונית פורמלית וקצרה, עשוייה לעזור לקבל החלטה מתאימה - יש הרבה תחושות שעולות בנו למשמע קולו של אדם, והן עשויות להיות רלוונטיות לשאלת ההתאמה האישית.

אפשר לקבוע פגישה עם מי שנשמע הכי מתאים, מבחינת מאפיינים פורמליים (מיקום, עלות וכו'), אך גם ובעיקר לפי התחושה והאינטואיציה, שאין לזלזל בהן כלל כשמדובר בבחירת אדם שיהפוך למישהו חשוב ומשמעותי בחייך.
במהלך הפגישה הראשונה עם המטפל, כדאי לנסות לדבר באופן פתוח ככל האפשר, ולמרות ההתרגשות הבלתי נמנעת של פגישה ראשונה כזו, לזכור לשים לב גם לדברי המטפל ותגובותיו.
אין לצפות שפגישה ראשונה תהיה מלווה ב"תגלית" או "שינוי משמעותי", למרות שלעיתים זה בהחלט יכול לקרות. יש להתייחס אליה כאל בדיקה של מידת ההתאמה העתידית שיכולה (או לא יכולה) להווצר ביניכם.

בסיום הפגישה כדאי לשאול את עצמך:
האם הצלחתי להרגיש מספיק בנוח עם חשיפת דברים אישיים?
(יחסית לעצמך כמובן, במצבים אחרים, כי ברור שתמיד תהיה גם מבוכה וחוסר נוחות התחלתית)
וחשוב לא פחות- האם המטפל הצליח להבין את מצוקתי? האם הרגשתי שהוא באמת מבין, מקשיב, מתעניין?

אם התשובה היא לא, אין זה אומר שהמטפל הוא "לא טוב", אך זה אומר שאין מספיק התאמה, או לחילופין שהפגישה הראשונה, כמו שקורה לעיתים, היתה לא ככ מוצלחת וכדאי לנסות עוד פגישה אחת. אם ההרגשה דומה גם בפגישה השנייה, אזי כדאי לנסות להפגש עם מטפל אחר ולראות האם התחושה טובה יותר.
אני מציעה לא למהר, למרות המצוקה, ולהקדיש מחשבה רצינית לבחירה.

עצם התחושה שבחרת נכון, הינה תחושה חשובה שעוזרת לכונן את הערך העצמי ועשוייה לסייע לא מעט בתהליך עצמו בעתיד.
 

 

לייבסיטי - בניית אתרים